Skip to content

Hoeveel stroom verbruikt een airco?

  • Wanneer het reeds te heet is in de betreffende ruimte, zal het aircosysteem meer energie verbruiken om tot de gewenste temperatuur te komen. Kies ervoor het aircosysteem tijdig aan te zetten, voordat de hitte de betreffende ruimte is doorgedrongen.
  • Een single split systeem verbruikt per uur minder stroom dan bijvoorbeeld een mobiele airco en koelt bovendien veel beter. Een multi split systeem verbruikt daarentegen vanzelfsprekend meer stroom dan een single split, maar hiermee kunnen dan ook verschillende ruimten tegelijkertijd gekoeld worden. 
  • Het energieverbruik van het aircosysteem kan beperkt worden door de temperatuur niet te laag in te stellen.
  • Een schoon en goed werkend systeem gaat het meest efficiënt met energie om. Laat dus regelmatig een gecertificeerd monteur het aircosysteem onderhouden. Vooral bij intensief gebruik is regelmatig onderhoud belangrijk.
  • Tevens van invloed op het stroomgebruik van de airconditioning is de energieprestatie van de unit, de inhoud van de ruimte en de frequentie van het gebruik.


Ten Have Installatie biedt u graag een vrijblijvende offerte aan inclusief gedetailleerde informatie over de aangeboden systemen, waarmee exact uitgerekend kan worden wat de verwachtte energiekosten zullen zijn.

We werken enkel met A-merk airconditioningssystemen welke bekend staan om zijn efficiency, duurzaamheid en een lange levensduur. Bovendien zijn deze systemen fluisterstil.