Skip to content

support

Veel gestelde vragen

Ten Have Installatie BV biedt haar klanten het beste maatwerk voor een zo gunstig mogelijke prijs. Kwaliteit in producten, materialen, montage, aftersales en service waarborgen een constante hoge kwaliteit.

  • Wanneer het reeds te heet is in de betreffende ruimte, zal het aircosysteem meer energie verbruiken om tot de gewenste temperatuur te komen. Kies ervoor het aircosysteem tijdig aan te zetten, voordat de hitte de betreffende ruimte is doorgedrongen.
  • Een single split systeem verbruikt per uur minder stroom dan bijvoorbeeld een mobiele airco en koelt bovendien veel beter. Een multi split systeem verbruikt daarentegen vanzelfsprekend meer stroom dan een single split, maar hiermee kunnen dan ook verschillende ruimten tegelijkertijd gekoeld worden. 
  • Het energieverbruik van het aircosysteem kan beperkt worden door de temperatuur niet te laag in te stellen.
  • Een schoon en goed werkend systeem gaat het meest efficiënt met energie om. Laat dus regelmatig een gecertificeerd monteur het aircosysteem onderhouden. Vooral bij intensief gebruik is regelmatig onderhoud belangrijk.
  • Tevens van invloed op het stroomgebruik van de airconditioning is de energieprestatie van de unit, de inhoud van de ruimte en de frequentie van het gebruik.

Ten Have Installatie biedt u graag een vrijblijvende offerte aan inclusief gedetailleerde informatie over de aangeboden systemen, waarmee exact uitgerekend kan worden wat de verwachtte energiekosten zullen zijn.

We werken enkel met A-merk airconditioningssystemen welke bekend staan om zijn efficiency, duurzaamheid en een lange levensduur. Bovendien zijn deze systemen fluisterstil.

Een warmtepomp functioneert op elektriciteit en maakt gebruik van natuurkundige principes zoals verdampen en condenseren.

Bij het verdampen van een vloeistof neemt de warmtepomp warmte op en geeft deze vervolgens vrij bij het condenseren van de vloeistof. Bij de overdracht wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bronnen van warmte, zoals de buitenlucht, de aarde of een waterbron.

In 2050 wil Nederland CO2-neutraal zijn. In dat jaar wil de overheid van het aardgas zijn. In de praktijk betekent dat er in Nederlandse woningen en andere gebouwen nagenoeg geen gas meer wordt gebruikt. 

Het grote voordeel van een warmtepomp is dat deze veel  minder vervuilend is dan een traditionele cv-ketel. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht, water of aarde. Dit betekent dat u met een warmtepomp fors kan besparen op uw energiekosten.

  • De huidige generatie warmtepompen zijn in vergelijking met een HR-ketel, kostbaar in aanschaf.
  • Een warmtepomp werkt op lagere temperaturen in vergelijking met de traditionele CV-ketel ; zorg daarom voor een goede isolatie van uw woning of bedrijfspand om voldoende rendement uit uw warmtepomp te halen.

Voor eventuele verdere vragen kunt u hier contact opnemen

Adres

Pampuslaan 60, 1382 JR Weesp